Manage uw uitdagingen op het gebied van personeel, digitalisering en werkkapitaal

Bedrijfsrisico’s binnen de Productie- en maakindustrie

Waar de derde industriële revolutie ons de eerste digitale technologieën bracht, onderscheidt Industrie 4.0 zich door technologieën zoals hyperautomatisering, IoT, smart factories en big data. Deze vooruitgang heeft een wereldwijde economie gecreëerd gebaseerd op digitale technologieën. Wat zijn de grootste uitdagingen binnen deze sector op gebied van risico management en hoe kan uw organisatie daar het beste mee omgaan?

Download de whitepaper "Groeikansen én risico's voor de Nederlandse maakindustrie" en begrijp alles over de bedrijfsrisico's in de productie- en maakindustrie

 

Download whitepaper

Van supplychain verstoringen tot werkkapitaal

Het zijn nogal wat uitdagingen waar uw organisatie mee geconfronteerd wordt. Aan de ene kant moet u betrouwbare ketenpartners vinden (of behouden) waarmee de samenwerking en ketenregie zo optimaal mogelijk zijn. Alleen zo kunt u zo goed mogelijk het hoofd bieden aan de bijna continue verstoringen in de supply chain.

Daarnaast wilt u investeren in innovatie en personeel, waarvoor kapitaal vrijgemaakt of gezocht moet worden. En dan zijn er nog de uitdagingen op het gebied van IT, cyber en kostenbesparing. Als u dit niet gestructureerd benaderd, kan het voor uw organisatie al snel als overweldigend aanvoelen.

 

Risico's en uitdagingen in de productie- en maakindustrie:

 • economisch klimaat en volatiele markt;
 • noodzaak tot innovatie;
 • optimalisatie van de instabiele supply chain;
 • duurzaamheid;
 • verantwoord ondernemen;
 • krediet- en werkkapitaalfinanciering;
 • digitalisering en cyberrisico’s;
 • aantrekken en behouden van goed personeel;
 • energietransitie en klimaatwetgeving;
 • terugdringen van de bedrijfskosten;
 • productiekostenreductie;
 • stikstofproblematiek;
 • sales en marketing (vrijwel) volledig digitaal;
 • grondstoffen-schaarste.

 

Integrale risicomanagement en preventie-aanpak

Om al deze risico’s en uitdagingen het hoofd te bieden, is het belangrijk om een goede integrale risicomanagement-aanpak te implementeren. Wanneer u inzicht heeft in uw bedrijfs- en sectorspecifieke risico’s en hier grip op kunt houden, waarborgt u de bedrijfscontinuïteit.

Daarnaast versterkt het uw positie richting verzekeraars, wat juist in een tijd waar de verzekeringsmarkt verder verhardt, cruciaal is. Wij voeren voor u een complete risicoanalyse uit, waarin ook preventie in de breedste zin van het woord een belangrijke rol speelt. Tevens nemen wij uw huidige verzekeringsportefeuille en duurzame inzetbaarheid-beleid onder de loep. Op die manier kunt u de juiste beslissingen nemen voor de toekomst van uw organisatie.

De persoonlijkheid van uw organisatie

Geen enkele organisatie is hetzelfde en dus brengt onze specialist samen met u in kaart waar uw grootste risico’s en uitdagingen liggen. Is uw organisatie gebaat bij risicopreventiemaatregelen? Is uw verzekeringsportefeuille wel optimaal? Bent u wel zo cyberveilig als gedacht? Is uw personeel gekwalificeerd genoeg of is bij-/omscholing nodig? Of heeft u juist nieuw personeel nodig?  

 Wat de uitdaging ook is, wij zorgen ervoor dat deze helder wordt en denken met u mee over de meest passende oplossing. Dit doen wij allereerst door de ‘persoonlijkheid’ van uw organisatie te leren kennen. Deze is tenslotte niet te vatten in een powerpoint-presentatie of brochure. 

Over Schouten Zekerheid

Daadkracht verzekerd

U wilt dat uw verzekeringszaken goed geregeld zijn, tegen acceptabele en voorspelbare kosten. En u wilt één aanspreekpunt, voor al uw verzekeringsoplossingen. Dat is precies wat Schouten Zekerheid biedt. Als verzekeringsmakelaar zijn wij de schakel tussen u en de verzekeraars en handelen wij volledig in uw belang.

Dit doen wij al sinds 1953; ons familiebedrijf bestaat meer dan 65 jaar. Dankzij autonome groei en diverse overnames zijn wij uitgegroeid tot één van de tien grootste, onafhankelijke verzekeringsmakelaars van Nederland.

Onafhankelijk en klantgericht

Wij zijn een ongebonden en objectieve bemiddelaar. Omdat er in Nederland veel verzekeraars zijn, is het niet mogelijk voor elke verzekering bij elk van hen een offerte aan te vragen. Daarom baseren we het advies voor onze relaties op een analyse van een aantal verkrijgbare en vergelijkbare financiële diensten.

Regelmatig selecteren wij verzekeraars die naar ons oordeel een goede prijs/prestatieverhouding hebben. Daarbij letten we met name op de kwaliteit van de polisvoorwaarden en de premie, maar ook op schadeafhandeling en snelheid. Bij dit selectieproces betrekken wij ook het aan ons gelieerde volmachtbedrijf Schouten Zekerheid Assuradeuren B.V