Uitdagingen en oplossingen in organisatie en supply chain

Bedrijfsrisico's transport en logistiek

Als gevolg van de coronacrisis is er een grote verschuiving gaande binnen de transportsector. Veel logistieke bedrijven die de e-commercesector bedienen zien vooral positieve ontwikkelingen in de resultaten. Voor de overige logistieke bedrijven is de situatie meer dan uitdagend. Hierdoor worden bedrijven gedwongen hun strategie voor de langere termijn bij te sturen.Ook heeft de coronapandemie en de nasleep daarvan de druk op de globale supply chain opgevoerd en verstoord.

Ook in de toekomst zullen er regelmatig verstoringen blijven plaatsvinden in de globale supply chain. In deze uitdagende markt heeft elk logistiek bedrijf geen andere keuze dan risico’s in kaart te brengen en te voorkomen. Hierdoor is Risico Management een nog belangrijkere bouwsteen geworden voor duurzaam succes.

Wilt u weten hoe Schouten Zekerheid uw organisatie kan ondersteunen met het optimaal managen van uw bedrijfsrisico's? 

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Download whitepaper

Grip op uw bedrijfs- en ketenriscos

Een andere zeer belangrijke uitdaging betreft het vinden (of behouden) van betrouwbare ketenpartners waarmee de samenwerking en ketenregie zo optimaal mogelijk moet zijn. Om al deze risico’s en uitdagingen het hoofd te bieden, is het belangrijk om een goede integrale risicomanagement-aanpak te implementeren.

Wanneer u inzicht heeft in uw bedrijfs- en sectorspecifieke risico’s en hier grip op kunt houden, waarborgt u de bedrijfscontinuïteit. Daarnaast versterkt het uw positie richting verzekeraars, wat juist in een tijd waar de verzekeringsmarkt verder verhardt, cruciaal is.

 

Risico's en uitdagingen

De uitdagingen voor een organisatie in de sector Transport & Logistiek zijn legio, zowel binnen uw organisatie als in de supply chain. Denk bijvoorbeeld aan:

  • capaciteitstekorten; 
  • flexibele opslag; 
  • toenemende digitalisering; 
  • strengere wet- en regelgeving; 
  • werkkapitaaloptimalisatie; 
  • ‘war for talent’; 
  • cybercriminaliteit; 
  • investeren in (kennis rondom) digitalisering en robotisering;
  • de opkomst van e-commerce. 

 

De persoonlijkheid van uw organisatie

Geen enkele organisatie is hetzelfde en dus brengt onze specialist samen met u in kaart waar uw grootste risico’s en uitdagingen liggen. Is uw organisatie gebaat bij risicopreventiemaatregelen? Is uw verzekeringsportefeuille wel optimaal? Bent u wel zo cyberveilig als gedacht? Is uw personeel gekwalificeerd genoeg of is bij-/omscholing nodig? Of heeft u juist nieuw personeel nodig?  

Wat de uitdaging ook is, wij zorgen ervoor dat deze helder wordt en denken met u mee over de meest passende oplossing. Dit doen wij allereerst door de ‘persoonlijkheid’ van uw organisatie te leren kennen. Deze is tenslotte niet te vatten in een powerpoint-presentatie of brochure. 

Over Schouten Zekerheid

Daadkracht verzekerd

U wilt dat uw verzekeringszaken goed geregeld zijn, tegen acceptabele en voorspelbare kosten. En u wilt één aanspreekpunt, voor al uw verzekeringsoplossingen. Dat is precies wat Schouten Zekerheid biedt. Als verzekeringsmakelaar zijn wij de schakel tussen u en de verzekeraars en handelen wij volledig in uw belang.

Dit doen wij al sinds 1953; ons familiebedrijf bestaat meer dan 65 jaar. Dankzij autonome groei en diverse overnames zijn wij uitgegroeid tot één van de tien grootste, onafhankelijke verzekeringsmakelaars van Nederland.

Onafhankelijk en klantgericht

Wij zijn een ongebonden en objectieve bemiddelaar. Omdat er in Nederland veel verzekeraars zijn, is het niet mogelijk voor elke verzekering bij elk van hen een offerte aan te vragen. Daarom baseren we het advies voor onze relaties op een analyse van een aantal verkrijgbare en vergelijkbare financiële diensten.

Regelmatig selecteren wij verzekeraars die naar ons oordeel een goede prijs/prestatieverhouding hebben. Daarbij letten we met name op de kwaliteit van de polisvoorwaarden en de premie, maar ook op schadeafhandeling en snelheid. Bij dit selectieproces betrekken wij ook het aan ons gelieerde volmachtbedrijf Schouten Zekerheid Assuradeuren B.V