Wet- en regelgeving, voedselveiligheid, (on)verzekerbaarheid, cyber en ketenintegratie

Bedrijfsrisico's voedingsmiddelen industrie

De voedingsmiddelenindustrie is divers en bestaat uit allerlei voedselproducenten. De ontwikkelingen in de voedingsmiddelenbranche gaan snel. De consument verandert, wat gevolgen heeft voor de productie en distributie. Tegelijkertijd moet de keten verduurzamen en staat innovatie niet stil. Ook de Food supply-chain verandert en blijkt kwetsbaar te zijn.

Of uw organisatie nu valt onder de versproducten, genotsmiddelen, vlees, zuivel, banket- en bakkerijensector, of een van de vele andere sub sectoren binnen Food & Beverage, deze risico’s zijn voor iedereen zeer actueel.

Wilt u weten hoe Schouten Zekerheid uw organisatie kan ondersteunen met het optimaal managen van uw bedrijfsrisico's? 

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Download whitepaper

Grip op uw bedrijfs- en ketenrisico's in de voedingsmiddelen industrie

Wanneer uw organisatiedoelstellingen helder zijn, is het zaak betrouwbare ketenpartners te vinden (of behouden) en daar heldere afspraken mee te maken. Vanuit dit businessmodel, gekoppeld aan efficiënte ketenintegratie, kan uw organisatie verder innoveren en groeien. Omdat dit onlosmakelijk verbonden is met het betreden van een nieuw risicolandschap, is het belangrijk dat u een integrale risicomanagement-aanpak implementeert.  

Wanneer u inzicht heeft in uw bedrijfs-, sectorspecifieke en ketenrisico’s en hier grip op kunt houden, waarborgt u de bedrijfscontinuïteit. Daarnaast versterkt het uw positie richting verzekeraars, wat juist in een tijd waar de verzekeringsmarkt verder verhardt, cruciaal is. 

 

Risico's en uitdagingen in de voedingsmiddelen industrie:

  • steeds strengere wet- en regelgeving (denk aan klimaat en de energietransitie); 
  • groeiend cyberrisico; 
  • voedselveiligheid (product recall); 
  • ketenafhankelijkheden, -aansprakelijkheid en bedrijfscontinuïteit; 
  • hogere premies en lastigere verzekerbaarheid; 
  • veranderend consumentengedrag; 
  • goed personeel krijgen en houden (war for talent). 

 

 

 

De persoonlijkheid van uw organisatie

Geen enkele organisatie is hetzelfde en dus brengt onze specialist samen met u in kaart waar uw grootste risico’s en uitdagingen liggen. Is uw organisatie gebaat bij risicopreventiemaatregelen? Is uw verzekeringsportefeuille wel optimaal? Bent u wel zo cyberveilig als gedacht? Is uw personeel gekwalificeerd genoeg of is bij-/omscholing nodig? Of heeft u juist nieuw personeel nodig?  

 Wat de uitdaging ook is, wij zorgen ervoor dat deze helder wordt en denken met u mee over de meest passende oplossing. Dit doen wij allereerst door de ‘persoonlijkheid’ van uw organisatie te leren kennen. Deze is tenslotte niet te vatten in een powerpoint-presentatie of brochure. 

Over Schouten Zekerheid

Daadkracht verzekerd

U wilt dat uw verzekeringszaken goed geregeld zijn, tegen acceptabele en voorspelbare kosten. En u wilt één aanspreekpunt, voor al uw verzekeringsoplossingen. Dat is precies wat Schouten Zekerheid biedt. Als verzekeringsmakelaar zijn wij de schakel tussen u en de verzekeraars en handelen wij volledig in uw belang.

Dit doen wij al sinds 1953; ons familiebedrijf bestaat meer dan 65 jaar. Dankzij autonome groei en diverse overnames zijn wij uitgegroeid tot één van de tien grootste, onafhankelijke verzekeringsmakelaars van Nederland.

Onafhankelijk en klantgericht

Wij zijn een ongebonden en objectieve bemiddelaar. Omdat er in Nederland veel verzekeraars zijn, is het niet mogelijk voor elke verzekering bij elk van hen een offerte aan te vragen. Daarom baseren we het advies voor onze relaties op een analyse van een aantal verkrijgbare en vergelijkbare financiële diensten.

Regelmatig selecteren wij verzekeraars die naar ons oordeel een goede prijs/prestatieverhouding hebben. Daarbij letten we met name op de kwaliteit van de polisvoorwaarden en de premie, maar ook op schadeafhandeling en snelheid. Bij dit selectieproces betrekken wij ook het aan ons gelieerde volmachtbedrijf Schouten Zekerheid Assuradeuren B.V